tiistai 23. kesäkuuta 2015

IPO koe virka- ja saksanpaimenkoirille 6.6.2015

SPL PORI RY järjesti IPO-kokeen virka-ja saksanpaimenkoirille 6.6.2015.

Osallistuimme Nitan kanssa kokeeseen tavoitteena kisalippu 27- 30.8 järjestettäviin saksanpaimenkoirien suojelun mestaruus- ja WUSV-karsintakilpailuun.

Aamu oli pilvinen ja kylmä, onneksi ei vettä tullut sentään. Auto starttasi klo.6:30 kohti Poria ja koepaikkaa.
Koepäivä alkoi luoksepäästävyyden tarkastuksella sekä suoritusnumeroiden arvonnalla jonka jälkeen sitten siirryttiin jälkipellolle.

Jäljestäminen suoritettiin tällä kertaa pellolla jonka kasvusto oli noin 7cm pitkä oras. Pohja oli hiekkaista ja pehmeää multaa, joka oli ihanteellinen jäljestyspohja.  Jäljet oli suunniteltu ja poljettu hyvin, joten puitteet olivat ihanteelliset.


Siirtyminen autolta pellolle oli melko pitkä, mikä oli meidän kannalta hyvä. Sain kaikessa rauhassa siirtyä pellolle ja valmistella koiraa koesuoritukseen. Pellonreunalla Nita oli hyvässä tilassa ja tasapainoinen, lähtökohdat onnistuneeseen jälkeen oli siis ilmassa. Ja niinhän siinä kävi että Nita jäljesti tasapainoisesti ja itsevarmasti koko koejäljen, ilmaisemalla kaikki esineet ja tulokseksi saatiin 100 pistettä.
Tämän suorituksen jälkeen oli hymy herkässä, VAU!!!

Sitten siirryttiin kentälle suorittamaan kenttäosuudet eli tottelevaisuus ja suojelu

Sää muuttui huonommaksi ja saatiin me jonkin verran vettäkin niskaamme.

Tottelevaisuudessa tuli muutamia harmittavia liikevirheitä. Suurimmat virheet olivat se että jäävässä istumisessa koira jäi seisomaan, sekä noutojen luovutusasento saisi olla tiiviimpi ja suorempi. Noutojen suhteen virheet olivatkin tiedossa joten työt asian korjaamiseksi on jo aloitettu. Suorituksestamme kertyi kasaan 90 pistettä.




Sitten olikin enää vuorossa suojeluosuus joka jännitti kyllä aikalailla. Treenikertoja meillä oli tälle vuodelle todella vähän takana joten mitään varmuutta suoritukseen ei ollut. Ja niin meille sitten kävi; yllättävä käänne ja tulosta ei tullut. Viimeisellä irrotuksella ei käskyt mennyt enää perille saakka, vaikka sellaisella kotiäänellä yritin huutaa ja suoritus oli siinä.





Päivä oli pitkä ja jännittäminen toisten puolesta teki siitä vielä pidemmän. Kanttiinin antimet olivat hyvät. Tottahan se harmitti, kun tulos jäi niin pienestä kiinni, mutta monet muut saivat tarvitsemansa tuloksen ja SPL Porin SM-joukkue kasvaa kovaa vauhtia.  Katsotaan jahka mekin ollaan vielä mukana siinä tänä vuonna.
Ei muuta kun treenaamaan ja onnea kaikille tuloksen tehneille!!

Saksanpaimenkoirien IPO:n maailmanmestaruuskisat käydään tänä vuonna Lahdessa syyskuussa. 

Teksti: Tuija Tienhaara
Kuvat: Miia Sa​arinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti