perjantai 5. kesäkuuta 2015

Treenileiri Karijoella

SPL Merenkurkku ja SRY Vaasa järjestivät haku-, tottelevaisuus- ja jälkileirin Karijoella Vanhalla Myllyllä  23.-24.5. Viikonlopun aikana oli mahdollista treenata niin hakua, jälkeä kuin tottelevaisuuttakin. Koulutuksesta vastasivat Marika Stenman, Tuija Tienhaara sekä Tiina Saaranluoma. Toistakymmentä monessa eri vaiheessa olevaa koirakkoa olivat saapuneet leirille hakemaan oppia kouluttajilta.
Itse lähdin koirani kanssa treenaamaan kaikkia lajeja viikonlopun aikana. Haku oli lajina minulle ja koiralleni täysin uusi, mutta mukaansa se tempasi kyllä samantein. Marikalta saatujen hyvien neuvojen pohjalta suunnataan hakumetsään jatkossakin.  Mukava oli päästä myös seuraamaan piilolta käsin osaavien koirakoiden työskentelyä. 
Peltojäljellä Tuija jakoi oppia jäljen tekemisestä, ohjaamisesta ja koiran motivoimisesta. Mukana oli niin jälkeä aloittelevia koirakoita, kuin jo pidemmälle edenneitä. Peltojälki oli minulle ja koiralleni entuudestaan tuttu laji, mutta Tuijan apuja kaivattiin kun jäljestys ei kulkenut toivotulla tavalla. Ja apujahan saatiin, kiitos niistä! 
Tottelevaisuudessa Tiina perehtyi kunkin koirakon osaamiseen ja tavoitteisiin. Omalla kohdallani treenit keskittyivät koiran aktivoimiseen ja vietin nostamiseen. Tiinan ohjeilla treeniä jatketaan kotona. Muiden koirakoiden suorituksien seuraaminen oli myös antoisaa, sillä niistä saa aina hyviä vinkkejä myös omaan tekemiseen. 
Leirin parasta antia oli ehdottomasti samanhenkisten ihmisten tapaaminen ja kuulumisien vaihtaminen. Aina löytyy joku, joka painii samojen ongelmien kanssa kun itse. Rakkaudesta lajiin –me kestettiin viikonlopun huono sää, ja fiilis leiriltä lähtiessä oli huippu! Kiitos kaikille! 
Teksti: Minna Ahtola
Kuva: Terhi Vuorenmaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti