maanantai 8. kesäkuuta 2015

Kokemuksia laserterapiasta

Asiakkaan kertoma hoitotarina laserterapiasta.

Koira: Labradorinnoutaja uros
Syntynyt: 11/ 2003

Todettu nivelrikko molemmissa kyynärissä ja spondyloosi viimeisen lannenikaman ja ristiluun välissä.

Oireet: Etujalan ontuminen, lihasjumit ja takapään heikkous ja kiputilat.

Hoidettu: Kipulääkkeillä, nivelvalmisteilla, akupunktiolla ja hieronnalla kunnes kokeilimme laseria.

Laserhoito aloitettiin huhtikuussa 2014, 12 kerran ”kuurina” , 15 min kerrallaan koiran takapäähän. Koiran vointi helpottui huomattavasti ja kipulääkkeitä ei juuri tarvittu koko seuraavana kesänä eikä syksynä. 

Sään kylmetessä syys-lokakuussa 2014 alkoi selkä taas oireilla, koira oli aamuisin jäykkä ja ylösnouseminen oli hankalaa. Syksyn ja talven aikana saimme koiralle avun yhdistämällä hieronnan ja laserhoidon, tämä onnistui hyvin hierontailloissa Canis&Catuksen hoitolan tiloissa. Ensin hieronta ja päälle laserhoito. 

Helmikuussa 2015 koira mitä ilmeisimmin liukastui ulkona ja ei varannut etujalalleen ollenkaan, samana iltana Tiina laseroi ristiselän, lavan ja etujalan – aamulla koirassa ei ollut huomattavissa mitään. Varmuuden vuoksi hoidettiin samat alueet vielä kahteen kertaan reilun viikon välein. Tämän episodin jälkeen on koira ollut kunnossa ja emme ole kevään aikana hoitoa tarvinneet. 

Ensisijaisesti oireiden mahdollisesti palatessa, käytämme ehdottomasti laserhoitoa, joka on täysin kivuton hoitomuoto. Koska kyseessä on iäkäs koira, jonka tahti on jo kovastikin hidastunut, haluan koiran viettävän kivuttomia eläkepäiviä. Kipulääkkeet ovat vain hätätapauksia varten – ei jatkuvaan käyttöön. Suosittelen lämpimästi karvaisille kavereillemme.

Teksti ja kuvat: Sanna-Maria Hannula





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti