keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

SDY Pohjanmaan kesäleiri 13.-14.6.2015

Odotin tätä leiriä kuin kuuta nousevaa, kauan ja hartaasti. 

SDY Pohjanmaan leiriä, Wanhassa Karhunmäessä, Lapualla, kannattikin odottaa: kerrankin leiri, joka oli lähellä ja jossa oli myös huippukouluttaja!  

Leirillä oli seuraavat koulutusryhmät:
  • Tottelevaisuus: Tiina Saaranluoma
  • Suojelu / ZTP: Mika Mahlamäki
  • Haku/Rauniot: Heidi Levander
  • Metsäjälki: Mervi Karlsson

Osallistuin leirille Tiinan tottelevaisuuskoulutukseen koirani Raksun kanssa.
Olen osallistunut Tiinan kursseille ja koulutuspäiviin aiemminkin ja siksi olinkin niin innoissani leiristä; kokonainen viikonloppu täynnä tiivistä tottistyöskentelyä Tiinan tarkan silmän alla! Tiina osaa opettaa ja ohjata jokaista koirakkoa juuri tälle koirakolle sopivasti eli Tiina pureutuu asian ytimeen ja miettii, miten ratkaista juuri tämän koiran ja/tai ohjaajan ongelma ja päästä harjoituksissa eteenpäin.  Lisäksi Tiina osaa selittää hyvin koiranohjaajalle, mitä hän tarkoittaa ja miten ohjaajan tulisi toimia saadakseen koira tekemään haluttu asia. 

Meidän tottelevaisuuskenttämme oli nurmialue keskellä Wanhan Karhunmäen sisäpihaa. Täydellinen paikka ilman hyttysiä ja lyhyt autoille ja syömään. Viikonloppuna ripsahteli pieniä sadekuuroja ja tuulikin välillä, mutta ei niin paljon, että olisi meitä haitannut. Ja toiseksi: kukaan ei ehtinyt edes huomata mahdollista sadetta, koska uppouduimme niin tiiviisti tottiksen saloihin.  
Tottisporukassamme oli 8 koiraa ja yksi kuunteluoppilas. Äärettömän mukava porukka, jossa kaikki tulivat heti hyvin juttuun keskenään ja keskustelua ja iloista naurua riitti. Saimme kaikki paljon uusia ideoita ja vinkkejä seuratessamme toistemme harjoituksia, kysyen, katsoen ja kuunnellen harjoituksen suunnittelua ennen koiran hakua ja harjoituksen purkua harjoituksen jälkeen, kun koira oli viety autoon takaisin. Kaikki olivat erittäin tyytyväisiä viikonloppuun.

Olin äärettömän hyvällä tuulella ja niin innoissani leiristä, että ihmeekseni minua ei jännittänyt yhtään niin kuin normaalisti vieraissa paikoissa ja vieraassa porukassa. Huomasin vasta sunnuntaina että Raksukin oli ollut jo lauantaina heti alusta alkaen kuin kotonaan ja omassa treeniporukassaan eli käyttäydyttiin ihan normaalisti vaikka oltiinkiin Karhunmäessä ihan ensimmäistä kertaa. 

Suunnitelmana minulla olikin voittaa oma jännittäminen, päästä eteenpäin Raksun kanssa harjoituksissa mm. palkan vaihtuessa ja samalla nauttia täysillä mukavasta viikonlopusta Tiinan ohjauksessa treenaten samanhenkisten ihmisten parissa. Voiko olla ihanampaa tapaa viettää viikonloppu!?!

Itse sain valtavasti apuja siirtymävaiheessa namista leluun. Lisäksi sunnuntain toisessa treenissä suunnitelma a) vaihtui lennosta suunnitelma b:ksi) Raksun käydessä hiukan ylikierroksilla. Tiinan neuvoessa ja rohkaistessa sain Raksun huomion jälleen  itseeni, pystyimme jatkamaan työskentelyä ja saimme lopetettua harjoituksen suureen onnistumiseen. Tyytyväinen koira autoon ja itse leveästi hymyillen takaisin purkamaan harjoitusta. Ylitin itseni, en jäätynyt ja mennyt kipsiin vaan jatkoin toimintaa – sain valtavasti lisää itseluottamusta ja eväitä vastaisen varalle. Olen erittäin tyytyväinen!




Olin tilannut Tiinalta Canis & Catus –kaupasta NaturalMenua ja uuden ketjukaulaimen. Tiinalla oli mukanaan valtavasti erilaisia koiratarvikkeita, leluja, palloja, patukoita, taluttimia, liinoja, purutyynyjä ym ym. Itse totesin jälleen viikonlopun aikana, miten huippuhyvät uudet JackWolfskin - hansikkaani ovatkaan! Lainasin niitä treenikavereillenikin ja hekin totesivat, miten huiput ne ovat. Ostan oikeastaan kaikki tarvitsemani koiratarvikkeet Canis & Catuksesta. Tuotevalikoimat ovat todella hyvät. Ja jos jotain ei ole, niin Canis & Catus hankkii sen.  "Myymäläauto" oli valmiudessa koko leirin ajan.



Kiitos SDY Pohjanmaa upeista järjestelyistä. Kiitos Tiina huippuhyvistä neuvoista ja ohjauksesta! Mihin minä joutuisinkaan ilman sinua? Sain jälleen kerran valtavasti äärettömän hyviä neuvoja ja apua ja tästä on erittäin hyvä jatkaa suurella innolla eteenpäin!  Kiitos myös teille kaikille: mahtava tottisporukkamme.

Teksti: Paula Siren-Rodas
Kuvat: Maria Ylänen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti