tiistai 14. heinäkuuta 2015

Rottweilereiden Kello- ja Rotumestaruuskilpailut

Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna kokoontui Valkeakoskelle runsas määrä mustia-ruskein merkein. SRY Pirkanmaa oli tänä vuonna lupautunut järjestämään Kello- ja Rotumestaruuskilpailut.

Tänä vuonna lähdin rotumestaruuskisoihin Toron kanssa villin haaveen kera että saataisiin kasaan puuttuva ykköstulos käyttövalion arvoon. Torosta tuli IPO rotumestari, parhailla jälki pisteillä sekä parhailla purupisteillä, lisäksi se palkittiin kisojen parhaana veteraanina tuloksella A93 B94 C90 ja kaupanpäälle käyttövalion arvo. Hopeaa sai Soili Paldanius koirallaan Finnways Coco ja pronssia nappasi Riikka Railo koirallaan Boxlee Freaky.




Lauantaina kaikilla IPO koirilla oli jälki. Jälki-osuus ei meidän osaltamme olisi voinut mennä paremmin. Olosuhteet olivat melko haastavat, koska tuttuun tyyliini arvoin päivän viimeisen jäljen ja tuurillamme päivä oli tämän kesän kuumin. Koira joutui odottelemaan vuoroaan kokopäivän kuumassa säässä kärryssä. Pellot olivat ihanteelliset, leikattu heinäpelto. Pelloilla kävi välillä voimakaskin tuuli ja siirtymä autolta pellolle porottavassa säässä oli todella pitkä. Onneksi lähdin autolta sen verran ajoissa, että ehdimme 9 minuuttia makuuttaa koiraa varjossa, ennen tolpalle vientiä.



Sunnuntaina oli sitten vuorossa kenttäosuudet. Suoritimme tottelevaisuuden Paula Kokon parina. Torolla oli ensimmäisenä vuorossa paikallamakuu, mikä ei ollut kovin toivottu juttu meidän osalta, koska sunnuntai niin ikään oli todella kuuma päivä, varsinkin kun niitä ei tänäkesänä juuri ole ollut. Suorituksen aikana koiran vire laskikin, eikä tottelevaisuus ollut sitä mitä se parhaimmillaan on ollut. Liikevirheitä ei kuitenkaan tullut, kuin yksi perusasento, jonka koira seisoi. Ja mikä parasta, ensimmäistä kertaa ikinä, ohjaaja sai heitettyä kapulat kerralla esteiden yli. HAH !



Suojeluosuuteen olen itse tyytyväinen. Tottakai koira voisi ja saisi olla vaikka ja mitä, mutta ottaen huomioon koiran iän 8,5 vuotta sekä reenimäärät, mitä nopean laskun mukaan taitaa olla kokonaiset kolme sitten viime lokakuun MM kisojen niin en voi olla kuin tyytyväinen. Kyllä nämä varmasti Toron uran yhdet tasapainoisimmat purut olivat.



MM-kisalipun jätämme tänä vuonna lunastamatta ja toivotamme Onnea ja Menestystä Suomen upealle joukkueelle. IFR IPO MM kisat käydään tänä vuonna Italiassa. Katsomoon on toki tarkoitus lähteä. 

Canis & Catus on tänä vuonna tukemassa joukkuetta yhteistyössä Dog & Catin kanssa joukkueen vaatetuksen suhteen.

IFR IPO MM joukkue vuosimallia 2015 on:
Soili Paldanius & rwn Finnways Coco
Riikka Railo & rwu Boxlee Freaky
Janika Elo & rwn Manouman Pähkinä-Jyrsis (Toron sisko)
Jarmo Järvinen & rwu Fold Face's Getaway
Marja-Leena Pajusaari & rwu Boxlee Hurricane
Joukkueenjohtaja: Anu Vehviläinen 

Toro on uransa aikana ollut osa Suomen IFR IPO MM joukkuetta neljänä vuonna peräkkäin,tuoden Suomeen joukkuehopeaa (2011), parhaat purut (2011) sekä kaksi joukkuekultaa (2013 ja 2014). IPO:n rotumestaruuden Toro on voittanut kaksi kertaa vuosina 2012 ja nyt 2015. 

Kiitokset SRY Pirkanmaa loistavasti järjestetyistä kokeista. Kiitokset kaikille osallistujille lämminhenkisestä tunnelmasta kisaviikonlopun aikana. Onnittelut kaikille tuloksen tehneille, sijoittuneille ja erityisonnittelut MM joukkueelle !

Teksti: Tiina Saaranluoma
Videot: Janika Elo
Kuvat: Risto Riihiluoma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti