keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

SPL Seinäjoen kesäleiri 17.6.2017

SPL Seinäjoen kesäleiriä mietittiin jo talvipakkasilla. Tottiskoluttajaa ei tarvinnut kauaa miettiä, pyytäisimme Tuijaa. Ja onneksi Tuijan kalenteriin sopi sakemanni porukan koutsaaminen. Tottista oli ohjelmassa lauantai iltapäivällä. Koulutus pidettiin meidän omalla kentällä, siihen kun oli parin minuutin matka leiriytymispaikastamme.

Koirat olivat jo käyneet aamulla jäljestämässä ja sää tuona päivänä oli todella kuuma. Koirat jaksoivat kuitenkin hienosti tehdä myös tottista, kuumuudesta ja pitkästä päivästä huolimatta. Ohjaajien jaksaminen oli suurempi huolenaihe.. Pitopalvelusta ostettu kinkkukiusaus oli niin taivaallista, että kentälle mentiin vatsat täynnä hyvää ruokaa. Selvisimme kuitenkin, me ohjaajatkin. Kaikki me emme nauttineet kuumasta auringonpaisteesta, mutta onneksi A-esteen voi äkkiä muuttaa varjoisaksi teltaksi.


Paikalla oli 10 erilaista saksanpaimenkoiraa. Ikäjakauma ja koulutustaso oli koirakoilla mukavan vaihteleva. Näimme monenlaisia koiria. Paikalla oli kaikkea neljäkuukautisen ja viis vuotiaan väliltä. Kaikki koirat oli hyvin erilaisia ja kaikkien kanssa ratkottiin erilaisia pulmia. Koulutusvinkkejä löytyi kouluttajalta asiaan kuin asiaan. Pennun kanssa opeteltiin leikkimään, jo kisanneet koirat hioivat valmiita liikkeitä paremmaksi ja aloittelevat koirakot saivat vinkkejä jatkoon.

Olen ollut Tuijan opissa aiemminkin ja hyväksi on todettu. Oman koirani kanssa otin tällä kertaa aiheeksi tokon merkin kierron paluuvauhdin. Koira menee merkille hyvällä vauhdilla mutta jos ohjaaja seisoo kokeenomaisesti, niin paluuvauhti hiipuu raville. Ärsykkeen avulla (näkyvä palkka, ohjaajan pakoonjuoksu..) koira kiihdyttää vauhdin, mutta olisi löydyttävä konsti, jolla koiran saisi tulemaan hyvällä vauhdilla ilman ärsykettä. Kokeilimme tehdä pelkkää paluuta ja estää koiraa tulemasta liinan avulla. Minä sain seisoa paikallani kokeenomaisesti ja antaa koiralle käskyn kiertää, mutta appari esti liinan avulla koiraa tulemasta. Vauhtia tuli. Kotona tein jo samaa treeniä muutaman kerran ja sitten kokeilin kokonaisen liikkeen. Vauhti takaisin oli nyt jo hieno! Toimii siis. Jatkamme tällä ja kokeilemme konstia muihinkin liikkeisiin joissa saisi juosta hyvällä vauhdilla takaisin ohjaajan luokse.

Leiripaikalle palasi väsyneet mutta onnelliset koirat ja ohjaajat. Koirille maistui uinti ja ohjaajille sauna. Koulutus oli kaikin puolin onnnistunut. Mukava päivä samanhenkisessä seurassa hyvän kouluttajan johdolla. Kiitos taas Tuija. Sujuvasta koulutuksen toteutuksesta sekä osaavasta kouluttamisestasi. Palaamme asiaan 😉

Teksti: Teija Syynimaa & Eigen Martha / SPL Seinäjoki
Kuvat: Pia Asell

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti