torstai 1. kesäkuuta 2017

Aivo Oblikas jälkiseminaari 5.5-7.5.2017

Saimme Aivon tänne Suomeen pitämään meille intensiivisen viikonlopun jäljen merkeissä. Aivo Oblikas on FCI:n IPO tuomari Virosta ja on nyt viime aikoina ollut tuomaroimassa Suomessakin useita arvokilpailuja. Hän on myös toiminut kilpailuavustajana vuodesta 1994. Itse hän on kilpaillut dobermanilla sekä tämänhetkisellä harrastuskoirallaan malinoissilla useissa arvokisoissa suojelussa sekä erikoisjäljellä sekä ollut mukana kouluttamassa lukuisia koiria menestyksekkäästi arvokisoihin.

Minulle Aivo oli täysin uusi tuttavuus ja voin kyllä erittäin iloisin mielin liittyä hänen "fanijoukkoonsa".

Viikonloppu alkoi lauantaiaamun erittäin kattavalla teoriapläjäyksellä, jota Aivo höysti havainnollistavin videoin. Aivo kertoi "step by step" kuinka hän kouluttaa jäljen.





Se mikä minua itseäni järkytti, hyvällä tavalla, oli se miten nopeasti Aivo etenee jäljen koulutuksessa, mikä kyllä hyvin havainnollistuu alla olevalla videolla. Kannattaa katsoa!



Jäikin erittäin hyvin mieleen kommentti Aivolta: "voittehan te käydä ruokkimassa ne koirat tuolla pellossa, mutta hän ainakin kokee helpommaksi antaa se ruoka kupista". Ja niinhän siinä kävi että omakin koirani ajeli viikonlopun aikana kaksi, minun mielestäni hyvin vaativaa, lähes tyhjää jälkeä kelpo suorituksin. Itse olin kyllä ihan vakuuttunut että se lahoaa jo ensimmäiselle suoralle kun näin Aivon meille suunnitteleman jäljen.

Se mikä oli koko viikonlopun parasta antia oli ehdottomasti Aivon erittäin tarttuva energia ja pursuava innostus koko tähän jäljen kouluttamiseen. Se näkyi kunkin koiran jäljen suunnittelussa, kun Aivo kynä sauhuten piirteli meille jälkikaavioita, se näkyi pellolla ja se näkyi treenien puruissa. JA SE TARTTUI. Uskomattominta oli mielestäni se taito Aivolta kertoa edeltäkäsin miten jälki tulee menemään. "Tuon kulman koira ajaa yli, tuolla suoralla vähän vielä haparoi, mutta tuon kaaren tuossa ajaa täydellisesti." Ja aika pitkälti näin ne juuri meni :-O. Haluan tuollaisen kristallipallon HETI ;-))





Tuon viikonlopun jälkeen pellot on suoraan sanottuna huutaneet nimeäni ja jo peltoa katsoessani päähäni tulvii kaikkia ideoita miten pystyn koiraa haastamaan ja ennenkaikkea kouluttamaan siinä harjoituksessa. Aikaisemmin minulla on ollut hyvin pitkälti sellainen viha-rakkaus suhde tähän koko jäljen kouluttamiseen, mutta nyt uskallan paljon enemmän kokeilla erilaisia järjettömiäkin juttuja ja haastaa koiraani ja ennenkaikkea itseäni, pelkäämättä että homma lahoaa käsiin. Ihan sitä samaa mitä meistä hyvin moni tekee tottiksessa sekä puruissa. Ajaa koiraa virheeseen, jotta se saadaan koulutettua sieltä pois. En edes ymmärrä miksi olen tehnyt tästä jäljen kouluttamisesta itse itselleni niin vaikeaa =D.




Oli kyllä erittäin silmiä avaava viikonloppu ja voin lämmöllä suositella Aivon jälkikoulutusta! Tiina ja Teppo Kiittää tästä motivaatio buustista!

Teksti ja kuvat: Tiina Saaranluoma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti