sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Tiina Saaranluoman tottispäivä 3.10.2015

Osallistuin kesällä SDY-Pohjanmaan alaosaston leirille ja pääsin sitä kautta ensimmäistä kertaa Tiinan ohjattavaksi. Totesin kouluttajan taitavaksi ja erityisesti itselleni sopivaksi ja niin sovimme Kauhavan kennelkerhollekin Tiinan ohjaaman tottispäivän.

Erinäisistä syistä johtuneiden päivämäärä- ja paikkamuutosten jälkeen koitti vihdoin meidänkin, niin odotettu tottispäivämme! Oma kenttämme olikin harmiksemme käyttökiellossa, muttei tottistelu ollut yhtään sen hullumpaa Nahkalan koulun kentälläkään. Pienimuotoinen kanttiini tarjosi aamukahvit ja eväsleivät reippaille tottistelijoille ja koulun keskeinen sijainti tarjosi lenkkeileviä häiriökoiria riittämiin.

Tunnelma oli koko päivän mielestäni mukavan rento ja avoin. Jokainen uskalsi tulla kentälle onnistumaan ja hakemaan ratkaisuja pulmiin, joita koirankoulutuksessa tapaa tulla, varsinkin silloin kun ei harrasteta sitä kuuluisaa keittiötottista. Kaikkea pohdittiin porukalla ja saatiin hienoja keskusteluja aikaiseksi. Hyvässä porukassa aika rientää, eikä päivä tuntunut ainakaan meistä koirakoista liian pitkälle, vaikka tunnit venyivätkin iltaan saakka. 




Kouluttajan olin itse treenikavereilleni kehunut hyväksi jo aiemmin, ja palautteen perusteella Tiina kyllä lunasti odotukset. Haluttiin ja saatiin suoraa puhetta, rakentavaa palautetta, selkeitä ohjeita sekä uudelleen ja taas uudelleen selittämistä mikäli jokin asia ei uponnut heti ensimmäisestä ohjeesta.. Treenien purkuhetkissä kerrattiin treenin kulku, tulevaisuuden eteneminen ja saatiin hyviä vinkkejä jotka sopivat kaikkien muidenkin treeneihin. Erityisesti positiivista palautetta Tiinalle annettiin koirakoiden mukana kulkemisesta sekä äänenkäytöstä, joka oli selkeää myös yleisöä ja vierasta kouluttajaa jännittävien ohjaajien mielestä. 





Tiinalla oli mukana Canis & Catuksen peräkonttimyymälä, josta halukkaat saivat käydä kesken päivän shoppailemassa erilaisia treenivälineitä. Välineitä oli mahdollisuus tilata jo ennakkoon nettisivujen kautta, joten kaikilla oli mahdollisuus tutustua valikoimaan jo etukäteen kaikessa rauhassa.

Uskoisin että kaikki lähtevät syksyn treeneihin nyt isomman avainnipun kera, josta kokeilla erilaisia tekniikoita erilaisiin pulmatilanteisiin. Itse ainakin sain tästä päivästä enemmän irti kuin mistään aiemmin vierailemastani seminaarista. Koirakot olivat niin erilaisia ja eri koulutusvaiheessa, että läpikäytyjen tilanteiden kirjo oli hyvin laaja ja mielenkiintoinen. Tämän päivän perusteella Tiina saa kouluttaa Kauhavalla jatkossakin!

Lisää Terhin ottamia kuvia päivästä, voitte katsella täältä.

Teksti: Lotta Ojapuska
Kuvat: Terhi Vuorenmaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti