tiistai 6. lokakuuta 2015

Turistina FCI IPO MM kisoissa Sveitsin Delemontissa

Syyskuussa kisattiin Sveitsin Delemontissa kaikkien rotujen IPO:n MM kisat. Tämä oli minulle ensimmäinen kerta kun lähdin mukaan näihin skaboihin, vaikkakin turistin roolissa. Kiitos Ystäväni Elina Willin, joka lunasti joukkuepaikan koiransa Jukan kanssa palveluskoiraliiton SM kisoista kyseiseen kilpailuun.

Saavuin pelipaikalle tiistaina eli muutaman päivän myöhemmin kuin mitä joukkue. Ehdin silti hyvin näkemään vielä joukkueen viimeistelyjä. Vesku ja Ellu ystävällisesti noutivat minut Zurichin kentältä majoitukseen, jossa myös joukkueenjohtajat Emma Hietarinta sekä Esa Tapio majoittuivat. Saapumisiltanani muukin joukkue tuli kokoustamaan sinne vielä viime hetken tärkeistä asioista.




- Elina Will & Mecberger Jukka Poika
- Miia Kiviaho & Mecberger Katarina
- Jani Karvonen & Tämä on Capina
- Maija Eerikäinen & Ilo van de Utadreef
- Sanna Hurri & Ruutipussi Emäntä

Sekä villillä kortilla:
Mari Kolkkala & Boxlee Hangman ja
Saija Mattila & Elli Nora van de Vlaamse Boef

Keskiviikkona tehtiin vielä viimeisiä harjoituksia ja illalla jännitettiin arvonnoissa. Torstaina startattiin sitten suoritukset. Minulla ei tosiaan ollut näistä kisoista kokemusta entuudestaan ja täytyy sanoa että oli kyllä erittäin antoisa ja mielenkiintoinen kokemus. Toinen toistaan upeampia suorituksia, ihmisiä oli katsomossa paljon ja tunnelma hyvä ja mikä parasta näissä kisoissa oli sitä rotukirjoa. Mikä mahtavinta tietenkin minulle, että siellä oli myös rottweiler edustus ja vielä Suomesta.




Suomalaiset edustivat todella upeasti. Suomalaiset sijoittuivat seuraavasti, koirakkoja kisoissa kaikenkaikkiaan 134 kappaletta.
7. Maija, pisteillä 283
25. Miia, pisteillä 276
37. Mari, pisteillä 273
43. Jani, pisteillä 271
50. Sanna, pisteillä 269
97. Saija, pisteillä 246

Ellulla ja Jukalla ei tällä kertaa valitettavasti mennyt C-osa ihan oppikirjojen mukaan ja sieltä napsahti ikävästi hylsy.



Voitto meni tänä vuonna Josef Adamuscinille Slovakiaan, hän kilpaili saksanpaimenkoiralla. Josef on tulossa helmikuussa Suomeen kouluttamaan B ja C osioita Riihimäelle, Kiitos Mia Skogsterille siitä. Jos et vielä ole ilmoittautunut, löydät ilmoittautumisohjeet alta.




Todella ainutlaatuinen kokemus ja paljon tuli uusia tuulia, oivalluksia sekä tietenkin tuttavuuksia. Tällä viikolla on kuitenkin aika palata taas "omien pariin" ja huomenna onkin lento Italiaan seuraamaan ja kannustamaan rottweilereiden IPO:n MM kisoihin. Outo tilanne siinä mielessä, että olen nyt neljänä vuonna peräkkäin ollut kyseisissä kisoissa kilpailijan roolissa ja nyt pitkästä aikaa katsomon puolella.

Teksti ja Kuvat: Tiina Saaranluoma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti