perjantai 17. helmikuuta 2017

Cheerott's A pentueen pentutapaaminen 12.2.2017

Kasvattajamme Jaana Lähdesmäki päätti pitää puoli vuotta täyttävälle A-pentueelleen ensimmäiset pentutreffit Kauhajoella. Tiina Saaranluoma pyydettiin mukaan kouluttajaksi ja ajatuksena oli, että innokkaimmat harrastajat saisivat tekemiseensä apuja ja muut saisivat arkitottelevaisuuteen harjoituksia ja vinkkejä. Alunperin varmaan odotettiin vain muutamia pentuja omistajineen, mutta suureksi iloksi saimme yhtä vaille koko pentueen paikalle! 

Yhdeksän aktiivista puolivuotiasta rotikan pentua omistajineen valtasivat Pohjolantien hallin. Kukaan ei oikein tuntenut juuri ketään, pennut taas olivat valmiita leikkimään ihan jokaisen kanssa.

Tiinan suosituksesta pidimme pienen esittelykierroksen; usealle riitti hyvä arkitottelevaisuus, yksi halusi erittäin, siis erittäin hyvin arkitottelevaisuuden olevan kunnossa, yhden tavoite olisi saada metsäjäljeltä tuloksia ja yksi oli valmis tekemään koirastaan käyttövalion. Ai mistä lajista? No ihan mistä lajista vain tai vaikka kaikista! Lähtökohdat harrastamiseen ja treenien rakentamiseen olivat siis hyvin erilaisia. 


Päivä oli todella monipuolinen. Halukkaat pääsivät tekemään ns. penturinkiä. Seitsemän rottweilerin pentua yhteen hallin ja sitten vähän ohituksia! Penturinkiä koutsasi Sanna Yli-Heikkuri. Yllättäen se menikin oikein mallikkaasti ja omistajatkin alkoivat rentoutua. Välillä kuvailtiin pentuja ja syötiin. Koko päivän kestävälle tapahtumalle oli ehdotonta, että hallista löytyi pieni keittiö ja vessa, kiitos siitä!


Jokainen koirakko pääsi myös Tiinan ohjaamana yksitellen hallille tekemään, mitä itse halusivat harjoitella. Jokainen uskaltautui kokeilemaan, mikä oli hienoa! Toki myös pentueen äiti kävi tekemässä omat tottiksensa. Oli hämmästyttävää huomata, miten luonteenpiirteet ja pienet ulkonäköön liittyvät ominaisuudet voivat periytyä tarkasti!

 
Kaikki selviytyivät Tiinan koulinnasta, ei vaiskaan, tarkoitan ystävällisestä ohjauksesta. Olin huomaavinani, että näiden yksilöharjoitusten sekä henkilökohtaisen ohjauksen jälkeen porukkaan oli syntynyt muutama uusi PK-harrastajan alku tai ainakin siitä kiinnostunut. Mahtava päivä, huippu porukka, loistava kouluttaja ja isoja tunteita, oivalluksia ja onnistumisia.

Koiran kanssa harrastaminen on tätä kaikkea parhaimmillaan <3 Seuraavaa kertaa odottaen!

Teksti ja kuvat: Oona Mäkelä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti