maanantai 17. huhtikuuta 2017

Opi leikittämään koiraasi päivä 18.3.2017

Tätä päivää olikin innolla odotettu. Omaksi harmikseni en päässyt aikaisemmin olleelle viettiluennolle osallistumaan, mutta tälle leikityspäivälle oli kuitenkin pakko päästä!

Kouluttajista minulla ei etukäteen ollut odotuksia, tiesin heistä vain sen mitä leikityspäivän ilmoituksessa oli lukenut. Joten avoimin mielin ilmoittauduin mukaan. Itseäni on päässyt puraisemaan pennun tulon myötä oikea treenikärpänen ja tämä päivä oli kuin tehty meitä varten - olisi mukava saada vinkkejä miten saada mahdollisimman paljon irti koiran kanssa leikkimisestä. Tapahtumaa oli mainostettu siten, että todella itse pääsisi sen oman koiransa kanssa leikkimään ja oppimaan, miten juuri sitä omaa koiraa olisi kaikkein parhain leikittää.






Ajelin paikalle hyvissä ajoin ja ajattelin, että ei varmaan ole vielä ketään muita saapunut paikalle, mutta porukkaahan oli jo ihan mukavasti kerääntynyt. Yllätyin kyllä suuresti miten paljon loppujen lopuksi koiraihmisiä oli paikalle saapunut. Itse parinkymmenen koirakon lisäksi vielä reippaasti kuunteluoppilaita. Pieni jännitys alkoi kyllä kieltämättä nousta pintaan - näiden kaikkien edessäkö meidän nyt pitää sitten leikkiä?

Päivä aloitettiin pienellä luennolla siitä mitä tänään tehtäisiin, miten koko porukka jaetaan ja lisäksi saimme vielä esimerkkinäytöksen leikkimisestä Elinan leikittäessä koiraansa. Maalimiesoppilas Anttia pommitettiin erilaisilla kysymyksillä ja välillä naurettiinkin. Alunperin suunnitelmissa oli ollut, että jokainen leikkii vuorollaan ja leikkimässä käydään yhden kerran. Kouluttajat olivat kuitenkin suunnitelleet muuta. Koirakkoporukka jaettiin kahteen osaan: toinen ryhmä Elinan oppeihin sekä toinen ryhmä Vesan ja Antin. Täten saatiin käytettyä aikaa hieman hyväksi ja pääsimmekin leikittämään koiriamme kaksi kertaa. Mikä oli mielestäni oikein kiva - ainakin itselleni, toisella kerralla oli jo jännitys hieman laantunut ja saatiin enemmän leikistä irtikin. 

Jokaiselle koirakolle annettiin ohjeet ennen halliin tuloa - kaikki peliin ja eläytykää siihen leikkiin täysillä! Aloittaa täytyi jo ennen halliin tuloa, jotta koira olisi jo menossa mukana hallissa. Niin leikityksen aikana kuin leikityksen jälkeenkin jokainen koirakko sai hyviä vinkkejä siihen mitä tehdä toisin, mitä parantaa ja mitä voisi kokeilla eri tavalla. Oli mielenkiintoista katsoa miten osassakin koirassa näkyi iso muutos ensimmäisen ja toisen leikityksen välillä. 




Ensimmäinen kierros vedettiin hirmuisella vauhdilla ja toinen kierros heti perään. Aika kului kuin siivillä. Toisen kierroksen päätyttyä olikin jo ruokatauko ja sen jälkeen halukkaat saivat leikityttää koiraansa vielä maalimiesoppilas Antin kanssa. Halukkaita olikin paljon ja taisiko jokainen koirakko koiraansa leikityttääkin maalimiehellä.

Kamerankin olin mukaan pakannut, mutta uppouduin niin katselemaan muiden leikityksiä sekä kuuntelemaan kouluttajien tarinoita, että muistin kameran vasta loppuleikityksissä, joten päivän saldoksi sain vain muutaman hassun kuvan.








Teksti ja kuvat: Sanna Riihiluoma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti