maanantai 20. maaliskuuta 2017

Tiina Saaranluoman tottispäivä Ilmajoella 25.2.2017

SPL-Seinäjoki järjesti tottiskoulutuksen Ilmajoella IKKJ:n hallilla 25.2.2017.

Mukana 7 saksanpaimenkoiraa, 1 suursnautseri, 1 hollanninpaimenkoira ja 1 belgianpaimenkoira groenendael. Myös kuunteluoppilaita saimme paikalle. Aurinko paistoi sinisellä taivaalla valkoista hankea vasten, mutta koiraihmiset ovat koiraihmisiä ja he sulloutuvat puolipimeään halliin hyvällä syyllä.

Saatiin Tiina pitämään meille tottispäivä ja itselleni tämä olikin ensikohtaaminen Tiinan kanssa, vaikka paljon olen hänestä ja hänen taidoistaan kuullutkin. Myös Canis & Catuksen tuotteita oli tarjolla niin ennakkotilauksella, kuin paikanpäälläkin ostettavissa. Hyvä niin, itselläkin lensi edellisiltana viimeisin patukka roskiin ja mietin, et millähän siellä huomisessa semmassa saa koiran palkattua. Patukka löytyi Tiinalta, happy dog & happy owner.

Itse aiheeseen: Tiina halusi etukäteen perustiedot koirakoista ja mahdollisen ongelmakohdan, jota semmassa halutaan työstää. Meillä aiheeksi nousi eteenlähetys, johon sainkin oikein hyvät eväät. Nyt on välineet, treeniä vailla valmis siis. Eteenlähetys oli issue, mutta moneen muuhunkin asiaan Tiina kiinnitti huomiota. Hienosti havainnoi koiran luonteen ja sen mukaan edettiin. Havainnoi myös koira-omistajasuhdetta, jossa on varmasti aina parantamisen varaa.

Yhden päivän tiiviit treenit on aina haaste, koska kouluttaja ei tunne koirakoita etukäteen, mutta mielestäni Tiinalla oli hieno ote hommaan. Hän muistutti itsekin, ettei hän voi yhden päivän perusteella koko totuutta kertoa. Yksi suuri ja tärkeä asia tässä päivässä oli se, miten paljon me kaikki juteltiin ja käytiin asioita läpi. Juteltiin koirakoista ennen kunkin vuoroa ja vuoron jälkeen jokainen sai kattavan palautteen, sekä analysointia myös kanssatreenaajilta. Todella hyvää vuoropuhelua.
Kiitos Tiina! Kiitos kaikki mukana olleet!




Teksti:Johanna Korpela & Sälli
Kuvat: Pia Asell

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti