maanantai 7. syyskuuta 2015

SPKL Maalimiesleiri 20-26.7.2015

Suomen Palveluskoiraliiton Maalimiesleiri pidettiin perinteisesti heinäkuun viimeisellä viikolla. Tälläkin kertaa paikaksi oli valikoitunut Wanha Karhunmäki, Lapualla.

Leiri on tarkoitettu kaikille maalimiestoiminnasta ja suojelusta kiinnostuneille. Leirin päätarkoitus on kouluttaa maalimiesoppilaita toimimaan maalimiehinä suojelukokeissa sekä kouluttamaan erilaisia ja eritasoisia koiria ja ohjaajia. Jotta näitä maalimiehiä voitaisiin kouluttaa leirille tarvitaan koiranohjaajia ja koiria.

Itse olen nyt vuodesta 2010 viettänyt kesälomastani viikon maalimiesleirillä ja voin kyllä lämmöllä suositella kaikille vähänkään lajista kiinnostuneille. Viikkoon mahtuu mielenkiintoisia teoriapläjäyksiä, eri tasoisten koirien, maalimiesten sekä ohjaajien treenejä. Treenin suunnittelut sekä purut opettavat myös erittäin paljon. Osallistut sitten koiran kanssa tai ilman niin leiristä jää varmasti jotain käteen. Maalimiesleiri onkin juuri siitä syystä ainutlaatuinen tilaisuus päästä sisälle lajin teoriamaailmaan, koska väitän että missään treeniryhmässä ei treenejä analysoida yhtä syvällisesti.
Itse olen nyt viime vuodet osallistunut koiranohjaajana, mutta aluksi olin muutaman vuoden ihan vain kuuntelijan ja katselijan roolissa.

Tänä vuonna kouluttajina olivat:
Jussi Leinonen ja Lauri Impiö (2. ja 3. vuosikurssilaiset)
Antti Kurki ja Miska Jähi (1. vuosikurssilaiset)

Normaalipäivä maalimiesleirillä alkaa aamupalalla sekä maalimiesoppilaan pitämällä teorialuennolla. Sen jälkeen koko päivän pyörii harjoitukset vähintään kahdella kentällä. Joinakin iltoina saattaa olla järjestettyä ilta-ohjelmaa.
Lauantaina onkin sitten paljon odotetut korttikokeet, maalimiessauna sekä iltajuhla.




Tänä vuonna oli vielä sen verran muutosta aikaisempiin vuosiin että lauantai päivälle oli järjestetty workshoppeja, joissa ohjaajat pääsivät treenaamaan kouluttajien kanssa haluamaansa osa-aluetta. Treenattavat osa-alueet olivat suojelun B ja C osa, A-osa teorian muodossa sekä mondioring.

Tänä vuonna oli järjestetty myös mondioring näytös, jossa Leinosen Jussi kertoi lajista ja yhdessä Lauri Impiön kanssa esitteli muutaman liikkeen. Se oli ainakin itselle erittäin mielenkiintoinen juttu, koska laji on minulle ihan outo, mutta erittäin kiehtova.

Lauantain korttikokeissa pätevöitiin kilpailuavustajiksi Harri Sonninen sekä Markku Roivainen.



Kolmannelle vuosikurssille siirrettiin Petri Artiola sekä Toni Mäki-Latikka.



Teksti: Tiina Saaranluoma
Kuvat: Anu Hatunpää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti