keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Luottovarusteeni: jälkivarusteet

Anu Vehviläinen (löydät esittelyn jutun lopusta) on lupautunut kirjoittamaan blogiimme sarjan "Luottovarusteeni" joka kattaa ainakin kuusi artikkelia. Tällä kerralla hän kertoo jäljellä suosimistaan välineistä.


Oma lajini on suojelu, jossa on kolme osa-aluetta; jälki, tottelevaisuus ja suojeluosuus. Jäljellä periaatteessa pärjää ketjupannalla ja 10m liinalla, mutta tähänkin asiaan minulla on omat suosikkini. 

Olen itse mieltynyt käyttämään tätä valjasta koiralla jäljellä. Suoraan pannasta ajaminen toimii myös, mutta pidän itse valjaasta koska se ehkäisee tilanteita joissa liina voi sotkeutua koiran jalkoihin. Valjaan käyttäminen kokeissa on sallittua, joten siitäkään ei muodostu ongelmaa. Jälkipalkoista on paljon puhetta. Itse vannon kahden tuotteen nimiin. 
Nimittäin Naturis, sekä Natural Menu.

Naturis on aivan loistava tuote! Ensimmäinen märäksi luokiteltava palkka jota voi leikata juuri niin pieneksi palaksi kuin tarvitsee ilman että se murenee. Naturis ei myöskään tahraa sormia, kestää pakastaa, säilyy avaamattomana huoneenlämmössä ja avattu pötkö säilyy jääkaapissa käyttökelpoisena nätisti 3-5 päivää. Sekä ennen kaikkea, maistuvuus on erittäin kohdallaan oman kahden koiran testiryhmäni mielestä. Naturis ei kuitenkaan ole kovin voimakkaan tuoksuinen ja värin puolesta uppoaa hyvin peltoon ehkäisten silmillä ajamisen riskiä. 


Ennen Naturiksen löytymistä ajoin jäljet aina Natural Menulla, jota käytän edelleen Naturiksen rinnalla. Nappulat ovat sopivan kokoisia, piiloutuvat peltoon, kosteita, tarvittaessa helposti puolitettavissa ja näidenkin maistuvuus on hyvä. Erästä mainosta mukaellen, kahta en vaihda; Naturista ja Natural Menua. 

Teksti: Anu Vehviläinen

Canis & Catus on tehnyt virallisesti yhteistyötä Anu Vehviläisen kanssa vuodesta 2015 alkaen. Tarviketoimittajana olemme toimineet hänelle yrityksen perustamisesta alkaen. 

Anulla on ollut rottweilereita vuodesta 1998 lähtien. Vuosien aikana hän on harrastanut mm. hakua ja metsäjälkeä, kunnes omaksi lajiksi lopulta valikoitui suojelu. 


IPO:ssa Anu on kisannut rwu Drago vom Tanneneckin kanssa kansallisella ja kansainvälisellä mestaruustasolla. Saavutuksia ovat mm. IFR IPO MM 2012 karsintojen voitto, paras C-osa IFR IPO MM-kisoissa Saksassa 2012, rottweilereiden IPO rotumestaruus 2013, IFR IPO MM-joukkuekulta 2013, SM15 SM 2013 IPO, SM11 2014 IPO ja NOM IPO joukkuekulta 2014. 

Drago on jäänyt jo eläkkeelle suojelukentiltä, tällä hetkellä Anu treenaa nuorta Giant vom Tanneneckia a.k.a ”Jätti”, tavoitteena on jonain päivänä kisaaminen IPO:ssa.

Omien koirien treenaamisen ohella Anu on toiminut koulutusohjaajana vuodesta 2003 lähtien. Ensin Oulussa SRY:n paikallisen alaosaston kentällä, niin perustottelevaisuutta kuin tapakoulutuksia ja vuodesta 2006 lähtien etelässä, osana Uudenmaan alaosaston toimintaa. Osaamisen ja kokemuksen karttuessa harrastusvuosien myötä, on Anu pitänyt koulutuspäiviä ja seminaareja erityisesti tottelevaisuudesta. 

Oman rodun ollessa rottweiler, on hänelle tullut niitä eniten vastaan, mutta myös monet muut pk-oikeudet omistavat rodut ovat tulleet tutuiksi. Kouluttajan hän on allrounder, kauniista hihnakäytöksestä kisatottelevaisuuden nyanssien hiomiseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti