maanantai 18. tammikuuta 2016

Luottovarusteeni: liina

Anu Vehviläinen (löydät esittelyn jutun lopusta) on lupautunut kirjoittamaan blogiimme sarjan "Luottovarusteeni" joka kattaa ainakin kuusi artikkelia. 

Viimeksi touhotin meidän talouden lempipallosta. Noh, sehän ei yksin riitä mihinkään.
Palkan ohella tottelevaisuutta koulutettaessa tarvitaan jotain millä huolehtia mm. koiran lähellä pysymisestä. Siihen tarkoitukseen minulla ei ole ollut viime vuosina kuin yksi täydellisesti käteen sopiva tuote. 


Nimittäin tämä. Paras liina ikinä!
Kevyt, kestävä ja ei lipeile kädestä, sekä ensimmäinen liina jossa myös pistoolilukot ovat toimineet kuten kuuluu. Todettakoon tässä kohden että olen vannoutunut BGB-lukon ystävä, tämän liinan kohdalla molemmat lukkomallit käyvät. 




Pituus on optimaalinen, riittävän pitkä ettei liinaa joudu pudottamaan kädestä edes palkkauksen ajaksi ja se on helppo saada takaisin käsiin jos laskee kädestä pois. Ei kuitenkaan liian pitkä esim. seuraamisessa käytettäväksi, vaan juuri sopiva. 


Pennun tai pienemmän rodun edustajan kanssa ehdoton etu on keveys, liina ei häiritse koiraa painollaan. Mikäli halajaa vielä kevyempää, on liinasta olemassa myös lite-versio, joka on kapeampi.
Tämä sama 2m malli on ehdoton yleisliinani, jolla suoritan niin tottelevaisuus kuin suojeluharjoitukset sekä alkuvaiheen jäljen ajon.

Teksti: Anu Vehviläinen





Canis & Catus on tehnyt virallisesti yhteistyötä Anu Vehviläisen kanssa vuodesta 2015 alkaen. Tarviketoimittajana olemme toimineet hänelle yrityksen perustamisesta alkaen. 

Anulla on ollut rottweilereita vuodesta 1998 lähtien. Vuosien aikana hän on harrastanut mm. hakua ja metsäjälkeä, kunnes omaksi lajiksi lopulta valikoitui suojelu. 


IPO:ssa Anu on kisannut rwu Drago vom Tanneneckin kanssa kansallisella ja kansainvälisellä mestaruustasolla. Saavutuksia ovat mm. IFR IPO MM 2012 karsintojen voitto, paras C-osa IFR IPO MM-kisoissa Saksassa 2012, rottweilereiden IPO rotumestaruus 2013, IFR IPO MM-joukkuekulta 2013, SM15 SM 2013 IPO, SM11 2014 IPO ja NOM IPO joukkuekulta 2014. 


Drago on jäänyt jo eläkkeelle suojelukentiltä, tällä hetkellä Anu treenaa nuorta Giant vom Tanneneckia a.k.a ”Jätti”, tavoitteena on jonain päivänä kisaaminen IPO:ssa.

Omien koirien treenaamisen ohella Anu on toiminut koulutusohjaajana vuodesta 2003 lähtien. Ensin Oulussa SRY:n paikallisen alaosaston kentällä, niin perustottelevaisuutta kuin tapakoulutuksia ja vuodesta 2006 lähtien etelässä, osana Uudenmaan alaosaston toimintaa. Osaamisen ja kokemuksen karttuessa harrastusvuosien myötä, on Anu pitänyt koulutuspäiviä ja seminaareja erityisesti tottelevaisuudesta. 

Oman rodun ollessa rottweiler, on hänelle tullut niitä eniten vastaan, mutta myös monet muut pk-oikeudet omistavat rodut ovat tulleet tutuiksi. Kouluttajan hän on allrounder, kauniista hihnakäytöksestä kisatottelevaisuuden nyanssien hiomiseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti