keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Kauhavan Kennelkerhon tottispäivä 16.1.2016

Järjestin Kauhavan Kennelkerholle tottispäivän 16.1.2016. Olen ollut Tuijan koulutuksessa kerran aiemminkin ja siitä saakka halunnut uudelleen treenaamaan koiraani hänen silmiensä alle. Kunhan molemmille sopiva päivä kalenterista löytyi, niin se lyötiin lukkoon. Laitettuani ilmoituksen koulutuksesta, koirakkopaikat täyttyivät nopeasti, kuten arvasinkin. Kuunteluoppilaitakin ilmoittautui kivasti mukaan.

Koulutus pidettiin Kauhavan Kennelkerhon talvihallissa Ylihärmässä. Paikalle kerääntyi joukko iloisia ja motivoituneita koiraharrastajia aikaisin lauantai aamuna. Mukaan mahtui kymmenen koirakkoa,  joista suurin osa oli saksanpaimenkoiria,  mutta mukana myös riiseni, valkoinen paimenkoira ja rottweiler. Kaikki koirat olivat hyvin erilaisia ja kaikkien kanssa pureuduttiin hieman erilaisiin asioihin. Mielestäni on hyvän kouluttajan merkki, jos hänellä on konsteja takataskussa kaikenlaisille koirille. Kaikki koirakot olivat tyytyväisiä koulutukseen ja saivat hyviä vinkkejä jatkoon. Kuuntelijana  sai koulutuksesta paljon irti kun koirien ja koulutustasojen kirjo oli laaja. 

Jokainen  koirakko teki kaksi kierrosta. Saimme kulumaan tähän aikaa kokonaisen työpäivän verran! Kahdeksan tuntia! Mutta aika kului nopeasti hienoja koirakoita seuratessa  ja ohjaajien (ja koirien) Ahaa- elämyksiä todistaessa. Ja välillä tietenkin shoppailtiin ja pengastettiin Tuijan koiratarvike laatikko ihan uuteen uskoon.. Yksi näiden koulutuspäivien kohokohdista on istuminen kentän laidalla muiden samanhenkisten ihmisten kanssa. Juttujen taso oli jälleen taattu, kuten mukana olevasta kuvasta voi päätellä... 



Itse sain koulutuksesta paljon. Opin asioita, joita en koskaan olisi itse, ilman tätä koulutusta ymmärtänyt. Ja uskon että saamani neuvot auttavat  taas eteenpäin treeneissämme.

Tuijan kanssa oli  helppo ja vaivaton asioida koulutusta järjestäessä. Kouluttajana hän on asiallinen, osaa perustella näkemyksensä sekä on yhtäaikaisesti sopivassa määrin kannustava ja vaativa. Kouluttaja jollaisesta itse pidän.

Jatkoa seuraa kunhan kelit sallivat maastotreenit. Olemme jo sopineet Tuijan pitämästä jälkikoulutuksesta Kauhavalla tulevana kesänä. Odotan innolla Tuijan oppeja myös maastoon. 

Teksti: Teija Syynimaa ja (Saksanpaimenkoira Eigen Martha) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti